Miten päätyy liittotason aktiiviksi? Hallitus esittäytyy!


Opiskelijakentällä vaikutusmahdollisuuksia ja aktiivipolkuja on yhtä monta kuin on aktiiviakin. Kouluissa vaikuttaa ainejärjestöjä ja opiskelijakuntia ja valtakunnallisella tasolla on monenlaisia liittoja ja toimijoita aatteellisista yhdistyksistä ammattiliittojen opiskelijoihin. Alla hallituksen jäsenet esittäytyvät lyhyesti ja kertovat hieman omasta polustaan Pro-opiskelijoiden hallitukseen, paremmin heihin voi tutustua siellä kentällä, tapahtumissa ja kouluissa!

 

Kuka?

Tomi Peltonen, hallituksen puheenjohtaja. Vastuualueena toiminnan johtaminen ja liiketalouden korkeakoulutus. Tavoittaa osoitteesta tomi.peltonen(a)pro-opiskelijat.fi

Mitä opiskelet ja mikä sinusta tulee tulevaisuudessa?

Opiskelen Satakunnan ammattikorkeakoulussa tradenomiksi ja Turun ammattikorkeakoulussa rakennusmestariksi. Pääpaino opinnoissani on tradenomin tutkinnossa ja siinä olen keskittynyt järjestötyötä ja henkilöstöhallintoa sekä -johtamista tukeviin opintoihin, eli todennäköisesti minusta tulee järjestöalan tai henkilöstöhallinnon asiantuntija.

Aikaisemmat luottamustehtävät opiskelijakentällä?

Erinäisiä pestejä löytyy Turun Ammattikorkeakoulun Rakennusalan Opiskelijoiden Kilta TROK ry:stä jonka toimintaa olin mukana käynnistämässä. Tämän lisäksi olen istunut Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL ry:n opiskelijatoimikunnassa 2014 alkaen (2016 alkaen varapuheenjohtajana), Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta – TUOn hallituksessa sosiaalipoliittisena vastaavana 2015 ja Turun Ylioppilaskyläsäätiön hallituksessa vuodesta 2016 lähtien.

 

Kuka?

Teemu Salo, hallituksen varapuheenjohtaja. Vastuaalueena toiminnan johtaminen ja tekniikan korkeakoulutus. Tavoittaa osoitteesta teemu.salo(a)pro-opiskelijat.fi

Mitä opiskelet?

Opiskelen Turun ammattikorkeakoulussa rakennusinsinööriksi. Olen suuntautunut kiinteistöjohtamiseen, elikkä tulen todennäköisesti työskentelemään kiinteistöhallinnan taikka isännöinnin parissa. Valmistun vuonna 2017.

Aikaisemmat luottamustehtävät opiskelijakentällä?

Ensimmäiset kokemukset luottamustehtävistä löytyy jo yläasteajalta. Ammattikorkeakoulusta luottamustehtäviä löytyy Turun Ammattikorkeakoulun Rakennusalan Opiskelijoiden Kilta TROK ry:stä, jonka toimintaa olen myös ollut käynnistämässä. Olen toiminut yhdistyksessä hallituksen jäsenenä, varapuheenjohtajana ja puheenjohtajana 1,5 vuotta.

 

Kuka?

Hanna Minkkinen, hallituksen jäsen. Vastuualueena tekniikan korkeakoulutus. Tavoittaa osoitteesta hanna.minkkinen(a)pro-opiskelijat.fi

Mitä opiskelet?

Opiskelen Satakunnan ammattikorkeakoulussa rakennus-ja yhdyskuntatekniikan insinööriksi. Olen aloittanut opinnot syksyllä 2014 ja suuntaudun rakennesuunnitteluun.

Aikaisemmat luottamustehtävät opiskelijakentällä?

Ammattikorkeakoulussa aloitin luottamustoimet tuutorina. Nyt olen nykyisessä Porin insinööriopiskelijat PIO ry:n hallituksessa tapahtumavastaavana. Vaikutan myös Satakunnan insinöörit-ja arkkitehdit SatRIA ry:ssä hallituksen varajäsenenä. Viimeisenä muttei vähäisimpänä olen Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL ry:n opiskelijatoimikunnan jäsen ja Satakunnan ammattikorkeakoulun kouluvastaava.

 

Hallitusta täydennetään keskiviikkona 1.6.2016 klo 19.00 alkaen Ammattiliitto Pron keskustoimistolla osoitteessa Selkämerenkuja 1 A, 00181 Helsinki! Mielenkiinnosta hallitustoimintaan voi ilmoittaa ja asiasta kysellä hallituksen puheenjohtajalta.

Jesse Kankanen

Jesse Kankanen

Puheenjohtaja at Opiskelijaliitto Pro
Jesse on Opiskelijaliitto Pron puheenjohtaja. Jessellä on pitkä kokemus liiton läheisjärjestöissä ja istuu Ammattiliitto Pron hallituksen ensimmäisenä varajäsenenä sekä OPRY Henkilöstöyhdistys Pro:n hallituksessa.
Jesse Kankanen

Lisätietoa aiheesta Jesse Kankanen

Jesse on Opiskelijaliitto Pron puheenjohtaja. Jessellä on pitkä kokemus liiton läheisjärjestöissä ja istuu Ammattiliitto Pron hallituksen ensimmäisenä varajäsenenä sekä OPRY Henkilöstöyhdistys Pro:n hallituksessa.