Opiskelijaliitosta


Opiskelijaliitto Pro on opiskelijan etujen valvoja koko maan laajuudella. Ylläpidämme kattavaa edunvalvonta- ja toimintaverkostoa ympäri maan, sillä jäsenkuntaamme kuuluu opiskelijoita tekniikan, liiketalouden, hallinnon, liikenteen, median ja viestinnän aloilta. Edunvalvontamme suuntautuu valtakunnalliseen tasoon, yhteistyöhön muiden opiskelija- ja nuorisojärjestöjen kanssa, liiton sisällä vaikuttamiseen sekä keskusjärjestötason vaikuttamiseen. Järjestönä kuulumme Ammattiliitto Prohon jäsenenä, Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n Ammattiliitto Pron kautta sekä kannatusjäseninä Seta ry:n.

Tavoitteemme

Opiskelijaliitto Pro edistää opiskelijoiden aseman parantamista sekä opinnoissa että työelämässä. Yhtenä tärkeänä tavoitteenamme on harjoittelijoiden palkkauksesta tehtävä kirjaus työehtosopimuksiin, mahdollisimman sitovana, joka on myös Ammattiliitto Pron tavoitteena vuoden 2017 neuvotteluissa.

Opiskelijaliitto Pro haluaa edistää modernia, uudistuvaa työelämää, jossa kaikkien kohtelu on tasa-arvoista, sekä yhteiskuntaa, jossa koulutusta sekä opiskelijoita pidetään arvossa. Opiskelijaliitto Pron tavoiteohjelma valmistuu syksyllä 2017 ja sitä aletaan soveltaa vuosikokouksen päätöksen jälkeen.

Jäsenemme

Jäsenemme ovat koulutettuja osaajia, jotka toimivat vaativissa asiantuntija-, suunnittelu-, esimies- ja muissa toimihenkilötehtävissä yksityisellä sektorilla. Pron sopimusaloille työllistyvät erityisesti tekniikan ja liikenteen tai liiketalouden ja hallinnon koulutusohjelmista korkeakouluista ja ammatillisesta koulutuksesta valmistuneet.

Ammattikorkeakoulusta valmistuvia jäseniämme ovat esimerkiksi insinöörit, rakennusmestarit, tradenomit ja laboratorioanalyytikot. Yliopistosta valmistuvia Pron jäseniä voivat olla kauppatieteilijät, diplomi-insinöörit ja luonnontieteilijät. Merkonomit, datanomit, laborantit, media-assistentit sekä muut toisen asteen oppilaitoksista valmistuvat toimihenkilöt ja esimiehet ovat tervetulleita Opiskelijaliitto Pron jäseniksi.