Usein kysytyt kysymykset


Opiskelijaliiton hallitus ja henkilöstö ovat täällä teitä varten. Jos kysymykseesi ei löydy vastausta alta, ota yhteyttä liittoon ”Yhteystiedot” -sivun kautta

Mitä ovat jäsentasot?

Opiskelijaliitto Prolla on kolme jäsentasoa, joista uuden jäsenen automaattinen jäsentaso on kultataso. Muut tasot ovat työssäkäyvän opiskelijan platinataso sekä valmistuvan opiskelijan timanttitaso.

Kultatason jäsenet saavat kaikki liiton jäsenedut, pois lukien oikeusavun tilanteissa, joissa työriita on vietävä oikeuteen. Jäseneduista voi lukea täällä. Kultatason jäsenyys ei kerrytä työssäoloehtoa.

Platinatason jäsenille kuuluvat samat edut kuin kultatason jäsenillekin, jonka lisäksi platinatason jäsenillä on oikeus oikeusapuun silloin, kun jäsenyys on ollut voimassa vähintään kolme kuukautta ja jäsenmaksut on maksettu tältä ajalta. Platinatason jäsenyys kerryttää työssäoloehtoa.

Timanttitason jäsenille kuuluvat kaikki platinatason jäsenedut alennetulla jäsenmaksulla. Olet oikeutettu timanttitasoon valmistumisesi jälkeen ja se on voimassa valmistumisvuotesi loppuun sekä sitä seuraavien kahden vuoden ajan. Timanttitason jäsenet siirtyvät Ammattiliitto Pron varsinaisiksi jäseniksi. Timanttitason tarjous on voimassa tällä hetkellä 31.12.2018 saakka ja edellyttää että se on hyödynnetty puolen vuoden kuluessa valmistumisesta.

Mitä jäsenyys maksaa?

Kultatason jäsenyys Opiskelijaliitossa on ilmainen. Platina- ja timanttitasoista maksetaan jäsenmaksua seuraavasti:

Platinataso:

1,4% tuloista siten, että jäsenmaksu on korkeintaan 57 euroa kuukaudessa. Platinatason jäsenmaksu kerryttää työssäoloehtoa, joka vaaditaan jotta voi saada ansiosidonnaista työttömyystukea.

Timanttitaso:

Timanttitaso on jäsenmaksualennettu taso, jonka voi saada ensimmäiseksi kahdeksi vuodeksi valmistumisen jälkeen. Timanttitasolla olevat Opiskelijaliiton jäsenet siirtyvät Ammattiliiton jäseniksi ja timanttitason jäsenten jäsenmaksu on 0,9% palkkatuloista. Lue lisää timanttitasosta täällä

Kuka voi liittyä jäseneksi?

Sääntöjen mukaan Opiskelijaliitto Pron jäseneksi voi liittyä tutkintoon opiskeleva henkilö. Suurimman hyödyn jäsenyydestä saavat liiketalouden, teollisuuden, tekniikan, laboratorioalan, vaatetusalan, markkinoinnin tai viestinnän opiskelija, koulutusasteesta riippumatta.

Jäsenkantamme muodostuu ammatillisten oppilaitosten, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijoista, joten jäsenyytesi voi parhaassa tapauksessa kantaa ensimmäisestä tutkinnosta toiseen samassa liitossa!

Miten toimintaan voi lähteä mukaan?

Opiskelijaliitto Pron toimintaan voi lähteä mukaan olemalla yhteydessä joko puheenjohtajaan tai pääsihteeriin ja ilmoittamalla omasta kiinnostuksestaan toimia liiton aktiivina. Puheenjohtajan ja pääsihteerin yhteystiedot löydät täältä

Opiskelijaliitto Pron hallitukseen haluavat voivat myös ilmoittaa halukkuudestaan puheenjohtajalle tai pääsihteerille. Hallituksen jäsenet valitaan järjestön vuosikokouksessa, joka on vuonna 2017 19.11. Kokous järjestetään Helsingissä.

Olen lähdössä ulkomaille vaihtoon tai harjoitteluun. Miten matkavakuutukseni on voimassa?

Jos harjoittelu tai vaihto kuuluu opinto-ohjelmaasi, voit pidentää matkavakuutuksesi voimassaolon jopa 90 vuorokauden pituiseksi. Pidempään vaihtoon tai harjoitteluun lähtiessä kannattaa kysyä pidennystä omaan matkavakuutukseensa vakuutusyhtiö Turvasta, jossa myös jäsenyyteesi liittyvä matkavakuutus on.

Ilmoita vaihtoon tai ulkomaille harjoitteluun lähdöstä liiton jäsenpalveluun. Jäsenpalvelun yhteystiedot löydät täältä

Loukkasin itseni vapaa-ajalla eikä oppilaitoksen vakuutus kata sitä. Kattaako liiton vakuutus sen?

Vapaa-ajan tapaturmavakuutus on voimassa kaikkialla, pois lukien erityisen vaaralliset urheilulajit ja aktiviteetit. Opiskelijaliiton jäsenten vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen ehdot voi lukea täällä.

Vahingon sattuessa ilmoita siitä vakuutusyhtiö Turvan verkkosivujen kautta täältä. Jos asia on kiireellinen, tai tarvitset lisää tietoa, löydät Turvan toimistojen yhteystiedot täältä.

Mikä ero on Opiskelijaliitto Prolla ja Pro-opiskelijat ry:llä?

Opiskelijaliitto Pro on markkinointinimi, jolla valmistaudutaan syksyllä 2017 toteutettavaan sääntömuutokseen, jossa järjestömme nimi muuttuu virallisesti Opiskelijaliitto Pro ry:ksi.

Tällä hetkellä järjestön virallinen nimi rekistereissä on vielä Pro-opiskelijat ry, joten esimerkiksi jäsenkortissasi lukee tästä syystä järjestönäsi Pro-opiskelijat ry, ei Opiskelijaliitto Pro ry.